A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Reklamation

Reklamation av het termos
Enligt konsumentverket och givetvis Konsumentköplagen, innebär en reklamation följande:
En reklamation innebär att du meddelar säljaren
– att du inte godtar varan
– att du anger på vilket sätt du anser att varan är felaktig.
Du måste lämna ett meddelande om felet “inom skälig tid” efter det att du har upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader räknas det alltid som att det skett i rätt tid. Skälig tid kan emellertid vara längre än två månader. Som regel är det en giltig ursäkt om du haft förhinder, exempelvis om du har varit sjuk eller bortrest.
Under de första sex månaderna efter köpet är det säljarens sak att bevisa att felet inte fanns från början. Annars räknas felet som ursprungligt. När det har gått mer än sex månader efter köpet är det du som köpare som måste kunna bevisa att felet fanns från början.
Din rätt att reklamera går enligt konsumentköplagen ut tre år efter det att du har tagit emot varan. Det gäller varor och tjänster som du köpt den dagen eller senare. Varan kan ha en garanti som är kortare än tre år, men det förkortar inte reklamationstiden enligt lagen.
För att vara säker på att inte gå miste om dina rättigheter:
Reklamera alltid så snart som möjligt!
[ad#ad-3]
ja men det är ju kanske inte så spännande utan nu kommer det för mig försmädliga!
Den fina termos jag köpte i torsdags fungerade ej trots att det stod “ICA quality” på den!
Den blev alldeles het utanpå och därmed försvann värmen från det som var inne i den, dvs mitt kaffe.
Helt värdelöst alltså. Hur som helst så cyklade jag i dag till ICA Magneten i Gottsunda Centrum för att reklamera den.
Det gick alldeles utmärkt och var väldigt smidigt att göra det i Servicebutiken utanför själva affären. En eloge till ICA för det men tyvärr inget vidare för termoskvaliteten. Jag tog pengar tillbaka och tordes ej pröva att byta bara. En ny får inköpas på något annat ställe. På vägen dit såg jag något vädligt fint och vårligt :-)
Blåsippor

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg