A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dagenefterpiller

Dela ut gratis p-piller till skolelever över 15”
Regeringens utredare föreslår nya grepp mot oönskade graviditeter: Inrätta ett nytt, nationellt abortregister under Socialstyrelsen. För att minska det stora antalet aborter i Sverige bör skolhälsovården stå till tjänst med kondomer och dagenefterpiller till alla elever över 15 som så önskar. P-piller för ungdomar och unga upp till 25 års ålder ska också kunna subventioneras till en högsta kostnad på 200 kronor per år. Det skriver läkaren och förre psykiatrisamordnaren Anders Milton som under måndagen presenterar förslagen för socialminister Göran Hägglund. Läs mer på DN där artikeln publicerades idag.
Dagenefterpiller

[ad#ad-2]

Fakta
Dagen-efter-piller, även kallade akut p-piller, förhindrar befruktning om du tar dem inom tre dygn efter samlaget. De ska tas så fort som möjligt. Det första dygnet är skyddseffekten 95 %. Sedan minskar effekten gradvis. Eventuella biverkningar är illamående, huvudvärk, magknip och ömhet i brösten. Dagen-efter-piller kan tas mer än en gång per menscykel. Dagen-efter-piller kan inte ersätta vanliga preventivmedel utan fungerar som en nödlösning.
Det är viktigt att du gör ett graviditetstest fyra veckor efter behandlingen för att se att den har verkat. Det är vanligt med en blödning efteråt som ibland kan misstolkas som mens.

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg