A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Idéspruta

Med idéspruta menas en person som är anställd för att hela tiden komma med nya ideér.
Det är en nödvändighet i produktutvecklingsföretag att man tar vara på de ideér som kommer fram på ett bra sätt. Hur man tar hand om ett produktutvecklingsprojekt kan du läsa mer om på projektbloggen.se
I de nedanstående artikel beskrivs hur svårt det kan vara att omsätta forskarnas ideér i livskraftiga företag.

Yrke: Idéspruta | Näringslivsnyheter | SvD.

En idéspruta från den offentliga sidan är Angeles Bermudez-Svankvist, chef sedan 2008 på Arbetsförmedlingen.
Hon har uppmärksammats mycket för sin moderna syn på ledarskap. Hon är känd som idéspruta och visionär, samtidigt är hon en människa som tar tag i saker och lämnar ingenting åt slumpen. Det sist nämnda visade hon tydligt när hon rekryterade gamla bekanta som höga välbetalda chefer till Arbetsförmedlingen. Aftonbladet skriver.

“Enligt reglerna ska lediga chefstjänster i staten utannonseras innan de tillsätts. Tanken är att alla med rätt kvalifikationer ska ha en chans att söka.

Det har Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist struntat i vid minst fyra tillfällen.”

Angeles Bermudez-Svankvist [ad#ad-2]

MatsRG
Myiphone

1 comment to Idéspruta

  • Micke

    Du har inte fattat ämnet, eller hur?

    Det finns uppfinnare. Jag är en. Idésprutor? Är det ett gäng muppar som hittar på nya saker för personalen på större företag för att personalen ska lära sig skjuta pilbåge, eller kasta fluglina?

    Och så har man en buffert att idiotprylar personalen på större företag kan få pröva på – luftgevärsskytte, lite äventyrsstigar, kobajstrampning, blåsrörsskytte, sova i tält o.s.v. Gärna i kombination med “Team building”.

    Är det innovationer vi pratar om, eller larviga sätt att tjäna pengar på stora företag?

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg