A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Stockholmsprogrammet

Stockholm har blivit förknippat med ett antal obehagliga händelser som bl a  Stockholmssyndromet.
Syndromet är uppkallat efter det berömda Norrmalmstorgsdramat, efter ett rån mot Kreditbanken på Norrmalmstorg, som ägde rum mellan 23 och 28 augusti1973. I det fallet fortsatte offren att försvara kidnapparna även efter att deras sex dagars fysiska kvarhållande var över.

Nu är det dags för Stockholmsprogrammet som helt sågas av oppositionen i DN 12 juli.

Lage Rahm, Miljöpartiets talesperson i it-relaterade integritetsfrågor, var en tongivande röst från de folkvaldas opposition till bland annat FRA. Även till Stockholmsprogrammetär han kritisk och delvis av samma skäl.

- Det här är riktigt dåligt, säger han med reservation för att ganska lite om Stockholmsprogrammet har kommit fram. Det finns många stora risker när databaser ska samköras. Man vet inte vilka personuppgifter som läggs in, vad som tillkommer i framtiden eller hur åtkomsten till uppgifterna ser ut, säger Lage Rahm.

Frågan är vad det skall bli av Sverige och EU? Skall alla övervakas i varenda liten detalj och vi varje stund. Allt för den ädla kampen mot terrorismen?

Kanske den största fienden är Fienden inom oss? Den är en riktigt bra och mycket läsvärd bok!

Fakta

y

Stockholmsprogrammet ska ange ramarna när det gäller EU-arbetet för polis- och tullsamarbete, räddningstjänst, straffrättsligt och civilrättsligt samarbete, asyl, migration och viseringspolitik för åren 2010–2014. Programmet kommer att behandlas vid det informella ministermötet i Stockholm i juli 2009 för att slutligen antas av EU:s stats- och regeringschefer vid toppmötet i december 2009.
Inriktningen på EU:s arbete på det rättsliga och inrikes området slås fast i femårsprogram. Det nuvarande programmet, Haagprogrammet, löper ut 2009. Att dra upp riktlinjerna för det fortsatta arbetet genom att förhandla fram ett nytt arbetsprogram för det rättsliga och inrikes området, Stockholmsprogrammet, blir därför en stor och viktig uppgift för det svenska ordförandeskapet.

EUs och Regeringens information

Stockholmsprogram ska ge tryggare och öppnare EU
Ask och Billström välkomnar kommissionens meddelande om Stockholmsprogrammet
Broschyr: Ett tryggare och öppnare Europa
Läs kommissionens meddelande om Stockholmsprogrammet på EUR-lex

MatsRG
Keep the environment green

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg