A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Zombie

Zombie (ordet är direkt hämtat från engelska) är i främst den karibiska versionen av voodoo en människa vars sinne behärskas av en annan eller vars viljeförmåga helt försvunnit, alternativt en död människa vars kropp återfått livet enbart i så måtto att den kan röra sig och eventuellt utföra en mästares order. Det finns mycket få vetenskapliga belägg på verkliga zombier.

Fil:Zombie haiti ill artlibre jnl.png

Trots att zombier i grunden är en relativt sällsynt avart av voodoo, har figuren i form av en människoätande odöd blivit en vanlig kliché i skräckfilmer (det finns särskilda zombiefilmer) och datorspel.

Om zombier fanns på riktigt så skulle en samlad attack från de odöda mördarmaskinerna leda till civilisationens kollaps – om inte mänskligheten handlar snabbt och aggressivt.

Det är slutsatsen av en matematisk undersökning gjord av kanadensiska forskare och som återges av SvD.

De redovisar beviset i denna utredning.  Läs och njut om du är intresserad av matematik!

Har du koll på zombies? Gör denna lilla frågesport och rapportera dina svar så skall jag tala om vad jag fick:-)
Första kan du dock läsa Hanteringen av odöda som med fördel köps på

MatsRG

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg