A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Flygande inspektion

Helikopter ordbloggen.se

I Fordonslag (2002:574) statueras följande:

10 § Flygande inspektion sker för att kontrollera att ett fordon som anträffas i trafik

1. inte har försämrats i otillåten grad beträffande föreskrivna krav i fråga om den beskaffenhet och utrustning som är av betydelse från miljö- och trafiksäkerhetssynpunkt och att det inte i övrigt avviker från det godkända utförandet, och

2. uppfyller föreskrivna krav till skydd för liv och hälsa.

och så vidare. Dock har uttrycket kommits att användas för snabba och spontana besök av olika myndigheter som exempelvis Arbetsmiljöverket, som lovat att göra en flygande inspektion på Solbergaskolan inom kort p g a alla problem där.
Att man skulle behöva en helikopter för att göra ett sådant besök framgår inte i lagtexten men uppenbarligen används helikoptrar i alla fall ibland vid spontana påhälsningar. Det har vi kunnat läsa om ganska mycket den senaste tiden och mer kommer.
MatsRG

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg