A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Struntprat

Struntprat eller babbel har en mycket social funktion. Det beskriver  Viveca Adelsswärd i sin senaste bok “Till struntpratets lov”. Den recenseras i SvD på bl a följande sätt:
Adelswärd försvarar alltså struntpratet, och vill ge det en mer framskjuten position i vår språksyn. Småpratet är en produktiv process, och fyller flera viktiga funktioner. Den viktigaste som nämns är förstås att skapa och upprätthålla sociala relationer med medmänniskorna, men en annan (och mindre uppenbar) tas också upp, nämligen den att släppa upp tankemässiga ”försöksballonger”

När man pratar om inget eller allt så beskrivs det som struntprat men det är en social handling som i grunden är berikande och positiv. Där får vi den fina återkopplingen till twitter som tidigare så elakt baktalats som babbel i den meningen att babbel skulle vara något dumt och meningslöst.

Härmed har jag alltså bevisat att både twitter och struntprat och babbel är bra och nödvändiga sociala företeelser för samhället!

MatsRG
Tänk på miljön

1 comment to Struntprat

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg