A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bluff

Bluff är en form av lurendrejeri som är en planerad handling för att vinna förtroende och tjäna pengar.

Enligt en undersökning som DN gjorde och SvD och bl a Aftonbladet återger så höjde ICA Maxi sina priser med 15 % efter det att PRO gjort sin matprisundersökning. Om det inte är vilseledande marknadsföring så vet inte jag vad jag skall tro. En jättebluff är det hur som helst. Det skall bli intressant att läsa ICAs kommentarer! Ännu mer intressant är givetvis PROs synpunkter. Förmodligen kommer PRO rekommendera alla sina medlemmar att handla på COOP framgent.
MatsRG
Tänk på miljön och handla ekologiskt!

1 comment to Bluff

  • Vlash

    Det som butikerna gör är att anpassa sig till marknadspriset på de varorna. Alla butiker (även Willys, Coop mfl) sänker priserna på vissa varor den månaden och att inte göra det vore korkat då konkurenterna sänker priserna. Ska då vår butik stå vid skämspålen med ett högre pris på våra varor eller ska vi anpassa oss efter den allmäna prisnivån just då? Anpassar vi oss inte efter gällande prisnivåer så gör vi ju bort oss helt. Sen efter ett par veckor så går den generella prisnivån för alla butiker upp igen och då anpassar vi oss till den då gällande prisnivån. Är det bedrägeri eller är det att anpassa sig till marknadspriset? Vi gör kontinueliga pris jämförelser med de andra butikerna i vår närhet och sänker de priset på vissa varor så hakar vi helt enkelt på och till och med spettsar våra priser så vi hela tiden har ett billigare utpris än våra konkurenter. När de sen höjer så höjer vi med fast vi lägger oss då strax under deras priser (för att vara billigare än de är då med). Att ligga helt fel i pris när priset är så otroligt viktigt för många personer så är man ju borta rent konkurensmässigt och har då ingen chans till att ligga bra till hos kunderna. Sen till de som inte har någon aning om att det är stor skillnad på en Maxi butik och en Willys så här ligger det till: Ica Maxi är en STORMARKNAD (one stop shopping som det kallas) vi har kläder, mat, böcker, hushållsartiklar etc. Willys är en LÅGPRIS KEDJA ej en stormarknad (dvs de har inga kläder, skor, hushållsartiklar etc bara livsmedel) och de SKA vara billigare i stort. De arbetar på ett annat sätt än en Maxi butik gör. De har färre personal och de kör mycket “lager i butik” modellen vilket en Maxi butik inte gör. I en Maxi butik hittar du det mesta, de har oftast ett mycket stort utbud och bredd av varor som ingen annan butikskedja ens kommer i närheten. Vill man ha service och kvalitet så far man helt enkelt betala för det (personal mm är inte gratis) och vill man ha en sunkig butik men billig så tar man och går till en lågpris kedja. Inte svårare än så. Jag personligen skulle aldrig äns fundera på att gå in i en lågriskedja och handla och tycka att det är billigare. En stor anledning till att folk TYCKER att det är billigare i en sådan butik är pga att de inte blir det minsta inspirerade att handla något annat än vad de har skrivit ner på listan. Medans i en Maxi butik så blir de flesta mer inspirerade att handla annat bara för att Maxi butikerna är mycket bättre på kommunikation och inspiration. Du handlar med andra ord MER i än Maxi butik än du gör i en lågpris butik och där av tycker du att det blir dyrare att handla i en Maxi butik. För mig är det kvalitet, kundservice och fräschhet som betyder allt. Jag kollar aldrig ens på priset, jag hinner inte för jag går oftast bara runt och njuter av upplevelsen. Kolla in Maxi Nacka så förstår ni vad jag menar med matupplevelse. De är grymma på det. Pris har ingen betydelse enligt mig. dölj… visa

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg