A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Generalsekreterare

Generalsekreterare är en titel för chefstjänstemän i vissa organisationer och på konferenser, som till exempel i FN.
Nuvarande Generalsekreterare i FN heter Ban Ki-moon och är född 13 juni 1944 i Chungju i Nordchungcheong. Han är en sydkoreansk politiker och diplomat och han tillträdde som FN:s generalsekreterare 1 januari 2007 och var dessförinnan Sydkoreas utrikesminister sedan 2004.

I dag var hanbesök i Stockholm och så även i Uppsala och besökte Dag Hammarskjölds grav för att sedan hålla en kort föreläsning eller ett föredrag i universitetsaulan. Det var en fin stämning i den proppfulla lokalen. Det var nog mest studenter på plats. Det fanns ändå en hel del åhörare i min ålder också. Jag tog några filmer som ni kan få se.

Här tågar han in i aulan med sitt följe

Här skämtar han på svenska

Hela tillställningen finns att skåda här i en något bättre kvalitet.

Han höll ett ganska kort tal eller föreläsning om hur mycket Dag Hammarskjöld och Sverige betytt och betyder för FN nu. Vidare berömde han Sveriges insatser  med FN-trupp.

En trevlig och intressant föreläsning men lite kort kanske för min smak. Endast två frågor från studenterna kunde han besvara innan det var dags att skynda vidare.

MatsRG
Myiphone

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg