A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Folkhemsföreståndare

Filippa Reinfeldt by Lowdin.

Folkhemsföreståndare kallas hon i dagens DN-porträtt, Filippa Reinfeldt som är sjukvårdslandstingsråd i Stockholm och har lett arbetet med Moderaternas sjukvårdspolitik. Men frågan är vad man skall mena med folkhemsföreståndare?

Begreppet folkhem har myntats av socialdemokraterna, anser de flesta, och med det menas den svenska socialdemokratiska politikens nationella vision som bland annat skulle vara ett välfärdssamhälle tillgängligt för alla i Sverige.
Kan nu Moderaterna och Filippa Reinfeldt ta över folkhemmet från Socialdemokraterna på samma sätt som de tog över begreppet arbetarparti med “Det nya arbetarpartiet”? Den tidigare Folkhemsföreståndaren Göran Persson har säkert synpunkter på det i alla fall.

MatsRG
Tänk på miljön

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg