A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Köttbonde

En köttbonde är en jordbrukare som föder upp djur som skall slaktas för att bli kött på våra tallrikar.

Nu visar det sig att vår traditionella julskinka i många fall kan komma från grisar som far riktigt illa enligt organisationen Djurrättsalliansen som filmat ett antal grisgårdar och dokumenterat en mängd allvarliga missförhållanden.

Det värsta av allt är att på en gård som ägs av en högt uppsatt person på Swedish Meat kan man på en film se hur grisar tuggar på en död gris…
sr.se kan man läsa mer och lyssna på kommentarer och intervjuer. Här är en länk till en film som visar riktigt svinaktiga missförhållandena.
Sveries Radios reporter, Daniel Öhman, har följt med och kontrollerar aktivisternas filmning och berättelse och den stämmer.
Källor är sr.se, dn.se och svd.se

Till jul kommer jag bara att köpa ekologisk skinka om det blir någon över huvud taget.

Uppdatering: Lars Hultström menar i DN att han själv blir upprörd av det som hänt. Det är ju bra men men bästa sättet att ge grisarna bättre tillvaro är att införa hårdare krav och äta en mindre skinka!

MatsRG
Tänk på miljön

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg