A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

God Jul

Jag önskar er alla en God Jul!
Om vi skall spåra användandet av uttrycket så finns följande beskrivning i Wikipedia.
Före jul säger kristna ofta God jul och gott nytt år till dem som man inte förväntar sig att träffa förrän det blivit ett nytt år. När julen väl börjat, och det är till exempel annandag jul säger man God fortsättning! och när nyåret närmar sig säger man Gott slut!. Efter tolvslaget önskar man varandra ett gott nytt år, och senare, fram till trettondagen, kan man återigen säga God fortsättning, men nu syftar man inte på en god fortsättning av julen, som tidigare, utan en god fortsättning av det nya året.
Politiker brukar använda uttrycket i sina jultal men så icke Reinfeldt i år märkligt nog enligt Katrine KielosAftonbladet. Kanske han ansåg sig inte behöva det eftersom han fått så höga betyg i sitt ledarskap som EU-ordförande;-)
Här kommer en annan julhälsning från 2006 som fortfarande har sin charm:

God Jul
önskar jag er alla

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg