A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Alfapar

Fil:Canis lupus laying.jpg

Ett alfapar (även kallat ledarpar eller föräldrapar) är två stationära, regelbundet revirmarkerande vargar av olika kön som är dominanta medlemmar av en flock. Dessa kallas generellt också alfadjur som är det högst rangordnade djuret inom en grupp med sociala relationer. Hos flocklevande djur, som varg, är det ofta bara en hona och en hane som fortplantar sig; dessa är då flockens alfahona respektive alfahane.

Dessa djur vill man självklart skall finnas kvar och inte skjutas någonsin och speciellt inte vid den s k skyddsjakten som precis genomförts och som debatterats och fördömts så kraftigt av många. Hur kan vargstammen bli livskraftigare vid en urskillningslös avskjutning utan någon selektion? Förhoppningsvis leder denna debatt till att vargstammen tillåts öka med fler livskraftiga djur och att ingen mer jakt bedrivs på många år!

MatsRG
Tänk på miljön

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg