A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Spoofing

Spoofing är då någon skapar en fientlig webb-sida för att låtsas vara en en annan vanligtvis välkänd webb-sida.
Det finns andra typer av spoofing som:
DNS spoofing
E-mail spoofing
IP spoofing
VoIP spoofing

Den typ av spoofing som vanliga internetanvändare vanligvis kommer i kontakt med oftast är när någon fejkar en e-mail-adress och t ex skickar ett mail i ditt namn men är någon annan. Det är inte straffbart och man kan inte göra annat än att skydda sig med några enkla säkerhetsrutiner, rapporter DN. Har man utsatts för något sådant så skall man givetvis berätta för alla som fått det och så många bekanta som möjligt att man blivit utsatt för spoofing för att försöka minska eventuell skada som uppstått p g a e-brevet.

För att undvika att någon tar över ditt äkta e-post-konto kan du ha ett bra lösenord. Du kan testa ditt lösenord hos PTS.

Använd följande regler för dina lösenord:
Välj aldrig ett lösenord som kan kopplas till dig på något sätt som exempelvis namn och nummer.
Ha med alla typer av tecken i lösenordet, det vill säga små och stora bokstäver, siffror och specialtecken. Lösenordet ska innehålla minst åtta tecken.
Om du måste skriva ner ditt lösenord, gör det på ett papper och behandla det som ett värdepapper.
Ge aldrig ut ditt lösenord till någon annan.

MatsRG
Myiphone

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg