A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Svenska Spel


Svenska Spel är ett statligt bolag som verkar inom den reglerade spelmarknaden i Sverige. Andra stora aktörer på denna marknad är ATGFolkspel och Spero. Till skillnad från privatägda och utländska företag kontrolleras Svenska Spels verksamhet av Lotteriinspektionen.

Företaget bildades 1997 genom en sammanslagning av de två statliga bolagen Penninglotteriet och Tipstjänst. Huvudkontoret är placerat i Visby. Man bedriver försäljning via cirka 6 700 ombud, 2 000 restauranger, pubar och bingohallar samt via internet. Statens avkastning från Svenska Spel uppgår till cirka 4 miljarder kronor årligen. Dessutom går en betydande del av avkastningen till den svenska idrottsrörelsen. 2005 uppgick denna till ca 1 miljard. ( Källa Wikipedia)

Vad är det för roligt med Svenska Spel jämfört med t ex ryska spel som Rysk Roulette då, undrar man?

Fil:SW-629.jpg

Fakta:
Rysk roulette
är ett spel där en eller flera personer turas om att avfyra en revolver som laddats med ett, eller senare flera skott för att öka risken för träff, mot sin egentinning. Ofta snurras trumman på revolvern före första skottet, för att slumpa i vilken position det skarpa skottet hamnar. Det är troligen i detta moment spelet fått sin liknelse till roulette.

Jo skillnaden är att alla utländska spel är förbjudna i Sverige. Det är bara Svenska Spel som får erbjuda spel i Sverige och avkastningen går till stor del tillbaka till idrottsrörelsen som 2008 fick 1590 miljoner kronor. Det är en oerhört stor intäkt för svensk idrottsrörelse som vi som håller på med idrott är tacksamma för.

MatsRG
Tänk på miljön

5 comments to Svenska Spel

  • […] äldre dagar har jag prövat olika turspel (som hasardspel kallas på Svenska Spel) som bl a Lotto. Dock väntar jag fortfarande på vinsten. Det är nog dags att pröva Black Jack […]

  • Spännande, men vad fan står det?

    Spännande, men vad fan står det? Har ni fått spel eller?

  • Någont utanför ämnet men ska du kanske till Kiviks Marknad nästa vecka? Tänkte nämligen göra reklam för min nya butik men vet inte hur jag bör göra det bäst.. Överväger lappar men är rädd att många kastar dem. Någon idé?

  • Varför inte annonsera på lokala hemsidor eller skriva insändare eller kommentarer i de lokala e-tidningarna? :-)

  • […] äldre dagar har jag prövat olika turspel (som hasardspel kallas på Svenska Spel) som bl a Lotto. Dock väntar jag fortfarande på vinsten. Det är nog dags att pröva Black Jack […]

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg