A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Utopi

En utopi är ett tänkt idealsamhälle, som kan ta många former. Det finns till exempel ekonomiska utopier, religiösa utopier, ekologiska utopier, politiska utopier, feministiska utopier, vetenskapliga/teknologiska utopier och akademiska utopier.

Dock är det kontantlösa samhället en utopi eftersom det kostar för mycket med korthanteringen enligt SVD som deklarerar “En kontantfri stat är en utopi”

Dessutom är det så att pengar har ett pris, eller rättare sagt så kostar kontanthanteringen stora summor både för handeln och för bankerna och till syvende och sist är det du och jag som betalar!

En annan utopi som samma tidning refererar till är “Ministerns vargdröm är en utopi” när Andreas Carlgren skall försöka förklara hur man får en genetiskt frisk stam genom att skjuta de friska djuren

MatsRG
Tänk på miljön

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg