A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Utanförskap

Utanförskap är ett ord som de borgliga politikerna myntade i 2006 års valrörelse. Vad som egentligen avses är nog när man inte hör hemma på arbetsmarknaden eller är sjuk och ofta under en längre tid för båda tillstånden.

Så speciellt roligt är ju inte det ordet i dess vanliga betydelse då någon känner sig utanför en grupp som de gärna vill tillhöra. Det kan vara en klass i skolan eller en gemenskap på arbetsplatsen.

Ordet får nog anses vara typiskt för den politiska världen. Man skapar ett ord som man vill skall innehålla så mycket positiv eller negativ värdering att det kan användas till det man önskar. Numera använder alla politiker ordet förresten. Även Mona Sahlin vill minska det så kallade utanförskapet och anser att Reinfeldt misslyckats.

MatsRG

1 comment to Utanförskap

  • Hej, jag vill bara påpeka att ordet utanförskap inte nämns i den länk du hänvisar till vid “Även Mona Sahlin vill minska det”. Jag vet att Mona Sahlin ibland använder ordet “utanförskap”, men inte just i denna artikel.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg