A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dogmatism

Dogmatism definieras som accepterandet av eller fasthållandet vid en viss tes eller uppfattning utan tillräcklig grund eller kritisk prövning enligt NE.

Det är alltså ett negativt begrepp och den som beskylls för att hemfalla åt dogmatism är någon som man inte riktigt kan ta på allvar. Att då kalla någon för dogmatiker är ett sätt att utöva härskarteknik som är så vanligt i vissa politiska kretsar. Det är det som redaktören för Netopia gör.

Att däremot beskylla MP för att ha en dogmatisk inställning till friskolor är ju inte längre aktuellt även om kanske några gamla gråsossar och även Aftonbladet skulle vilja göra det.

För att återgå till inledningen så anser jag att Per Strömbäcks hätska utfall mot PPs Anna Troberg faller tillbaka på sina egna ordval och visar att det i själva verket lika mycket är Per Strömbäck som hemfaller åt dogmatism!

MatsRG

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg