A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bitcoin

Bitcoin är en ny typ av digital valuta. Syftet är detsamma som med alla andra pengar – att man ska kunna använda Bitcoin att betala med eller för att handla med.
Det finns dock ett antal viktiga skillnader:
• Bitcoin ges inte ut centralt (vilket stör alla centralbanker som vill ha kontroll). Istället produceras (mining) Bitcoins i förutbestämd takt i ett P2P-nätverk dit vem som helst kan ansluta sig och där alla transaktioner lagras i en blockkedja. Mängden Bitcoins ökar snabbt nu men ökningstakten minskar varefter beroende på hur svårt det blir att hitta Bitcoin och den totala mängden stannar till slut på ca 21 miljoner stycken Bitcoin.
• Transaktioner kan ske direkt mellan användare utan att någon tredje part i form av en bank eller växlingsinstitut är inblandad.
• Eftersomn Bitcoin är baserad på kryptoteknik och använder sig av assymetrisk kryptering för att signera transaktioner så går det i princip inte att förfalska Bitcoin. Utan tillgång till dina privata nycklar som motsvarar dina konton finns ingen möjlighet att ta dina Bitcoin..
Bitcoin är utomordentligt bra lämpat för snabba affärer mellan personer eller företag runt hela vårt klot. Det är väldigt låga transaktionskostnader och överföringen går snabbt och enkelt. På en timme eller mindre beroende på hur många sk verifieringar som krävs är en transaktion klar.

MatsRG

Comments are closed.

Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar MediaCreeper SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg